Dynia makaronowa "Pyza" Kiepenkerl
Cena regularna:
towar niedostępny
Dynia makaronowa "Pyza"
Dynia'Pyza' z programu Profi-Line firmy Kiepenkerl wyróżnia się jaskrawo żółtymi, owalnymi owocami. Na jego kompaktowych pnączach rozwija się zazwyczaj od 5 do 8 kürbisów, które dojrzewają jesienią.
Miąższ tej dyni podczas przygotowania rozpada się na struktury przypominające spaghetti. Dzieje się to zarówno, gdy kürbis jest gotowany w całości, jak i gdy jest pieczony w piekarniku na pół. Z wagą około 1,5 kg 'Pyza' jest doskonała do przetwarzania w kuchni.
- Botaniczna nazwa: Cucurbita pepo
- Czas uprawy: ok. 22 - 24 tygodnie
- Odległość między rzędami: 100 cm
- Okres siewu: maj, czerwiec
- Okres zbiorów: wrzesień, październik
- F1: nie
- Kolor owocu: żółty
- Waga owocu: 1 - 2 kg
- Kultura pojemnikowa: nie
- Zawartość wystarcza na ok.: 8 roślin
- Czas kiełkowania: 7 - 14 dni
- Maksymalna temperatura kiełkowania: 25°C
- Minimalna temperatura kiełkowania: 20°C
- Cykl życia: jednoroczny
- Odległość między roślinami: ok. 100 cm
- Forma produktu: owalna
- Typ nasion: luźne nasiona
- Stanowisko: słoneczne
- Zastosowanie: gotowanie
- Okres wstępnej uprawy: kwiecień, maj
- Mrozoodporność: nie
- Wysokość wzrostu: pnący
Bezpieczeństwo
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
39,90 zł
64,90 zł
83,90 zł
64,90 zł
39,90 zł
83,90 zł
2 539,00 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.