INNBIO Naturalny nawóz do warzyw i ziół 1l
Opis
Naturalny nawóz do warzyw i ziół Innbio 1l
Obfite plony i to bez użycia chemii! Teraz to bardzo proste. Wystarczy wlać zawartość do konewki, nalać wodę i podlać, a siła natury zacznie działać.
Nawóz Innbio jest zupełnie naturalnym nawozem pochodzenia roślinnego. Idealnie wpisuje się w ekologiczną uprawę ziół i warzyw. Możesz go stosować bez obawy o sztuczne składniki. Ten nawóz jest zupełnie bezpieczny dla Twoich roślin.
Zalety nawozu naturalnego do warzyw
- dostarcza roślinom potrzebnych składników odżywczych
- napowietrza glebę
- wzmacnia system korzeniowy
- stymuluje wzrost i zapewnia obfite plony
Skład nawozu
- zawartość substancji organicznej min. 55%
- azot całkowity (N) pochodzenia organicznego min. 2,6%
- potas całkowity w przeliczeniu na K2O (K) rozpuszczalny w wodzie min. 4,4%
- pożyteczne mikroorganizmy
* Ze względu na naturalne pochodzenie produktu zawartość składników pokarmowych może różnić się od podanych.
Jak stosować nawóz Innbio?
Rozcieńcz w konewce i podlewaj
- zioła: bazylia, natka, majeranek, rozmaryn, koperek, szczypiorek, inne
- warzywa: sałaty, rzodkiewki, pomidory, ogórki, marchewki, pietruszki, por, seler, inne
Wydajność
- do nawożenia dolistnego 2 zakrętki (1 zakrętka = 15 ml) na 1 litr wody co 7-10 dni
- a do podlewania 3 zakrętki (45 ml) na litr wody co 10-14 dni, w zależności od potrzeb rośliny
Nawozy Innbio powstają przy okazji produkcji drożdży, z Vinassy
Vinassa wywar melasowy pochodzenia naturalnego (z buraków) jest substancją użyźniającą organiczną i mineralną N-P-K, wytwarzaną z tą samą dokładnością co drożdże, przedstawiającą następujące korzyści agronomiczne:
-
Dostarczenie dużej ilości potasu pod postacią siarczanu.
-
Dostarczenie mikroelementów i azotu w znaczącej ilości.
-
Bogaty w substancje organiczne (40%).
-
Bardzo korzystne oddziaływanie na życie drobnoustrojów glebowych.
-
Zwiększenie fotosyntezy wynikające z szybszego rozwoju roślinności.
-
Zwiększenie odporności na suszę i w mniejszym stopniu na zimno.
-
Większy wzrost komórkowy pociągający za sobą zwiększenie wydajności.
-
Pozytywne oddziaływanie na kiełkowanie.
-
Zwiększenie odporności na choroby.
-
Dostarczenie chelatowych mikroelementów redukujących rzeczywiste lub indukowane chlorozy.
-
Zwiększenieilościproteinisuchegomateriałunaukowoudowodnione.
-
Pozytywnywpływnajakośćprodukcji.
-
Zwiększenierozkładusłomy.
-
Zwiększenie rozrostu systemu korzennego (nawet o 20%) pozwalające na lepszą penetrację gleby przez rośliny, a więc na lepsze wykorzystanie elementów mineralnych oraz wody.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.