Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Węgiel drzewny Naturalny w 100% Big Green Egg 9kg

BGE węgiel drzewny
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 112,00 zł 112.00
ilość szt.
Zyskujesz 220 pkt [?]
Ocena: 5
Producent: Big Green Egg
Kod produktu: 110503

Opis

W 100% naturalny węgiel drzewny do grilla 

Czy zastanawiałeś się kiedyś czy rodzaj paliwa ma wpływ na jakość przygotowywanej potrawy na grillu?

Big Green Egg jak zawsze ma dla nas coś specjalnego! 

Wytwarzany z drzewa bukowego i grabu twardy węgiel od firmy Big Green Egg zapewnia bardzo długi czas grillowania bez nieprzyjemnych zapachów, substancji zapachowych czy składników chemicznych. Jest w pełni naturalnym paliwem, który spala się niemal bez płomieni, uzyskując po ok. 10-15 minutach idealną temperaturę do obróbki cieplnej potraw, co więcej mniej pyli i mniej brudzi.

  • w pełni naturalny
  • odpowiednio rozpalony nie dymi mocno
  • spala się bez płomieni dużych płomieni
  • bardzo ale to bardzo wydajny
  • zapewnia bardzo wysoką temperaturę
  • gotowy w 15min

Jaki węgiel do grilla?

Jeżeli się kiedyś zastanawiałeś, to z pewnością jakość nie jest Tobie objęta, a więc węgiel drzewny Big Green Egg jest dla Ciebie! 

Dodatkowo, w celu wzbogacenia smaku potraw, węgiel ten można zmieszać z wiórami lub zrębkami drewnianymi produkcji BGE w różnych wariantach smakowych. Przykładowo do dań rybnych, wieprzowiny, białego mięsa czy drobiu użyj produktu o smaku jabłka, nutę wiśni wypróbuj do ryb, jagnięciny, wszelkiego rodzaju dziczyzny, kaczki czy wołowiny. Orzechy Pecan do potraw pikantnych wędzonych a hikora do owoców, rzechów, wołowiny i dziczyzny. Głęboko intensywnego zapachu i wytworności dania nada dębowy smak Mesquite - do wołowiny, przyprawionej wieprzowiny i dziczyzny.

Sprawdzi się doskonale jako węgiel gastronomiczny, gdyż nie wymaga ciągłego dosypywania i nie wytwarza uciążliwego dymu.

Najlepszy węgiel do grilla - opinie

Węgiel drzewny Big Green Egg to zdecydowanie nasz ulubiony węgiel, który używamy każdorazowo przy domowym i firmowym grillowaniu. Szybko się rozpala, wytwarza wysoką temperaturę oraz wystarcza na bardzo długo - zdecydowanie jest to produkt godny polecenia.

Nasze zdanie potwierdzają również nasi klienci, którzy również korzystali z różnych węgli, ale wrócili, mówiąc, że szkoda marnować czasu i jedzenia :)

Przepisy od Big Green Egg, które warto wypróbować

Rozmawiając o grillowaniu przychodzą nam na myśl standardowo kiełbaski, żeberka, karkówki, itp, ale czy wiedziałeś, że z Grillem Big Green Egg możesz przyrządzić wspaniałe dania, nie ograniczając się kulinarnie? To ceramiczne urządzenie świetnie nadaje się nie tylko do grillowania, ale również do pieczenia, wędzenia, gotowania na parze czy powolnego pieczenia - a do tego idealnie nada się węgiel drzewny Big Green Egg, który pozwoli na bardzo długie i powolne przyrządzanie potraw.

Poznaj żeberka w innym wydaniu z przepisem ogólnodostępnym na stronie https://www.biggreenegg.eu/pl/inspiracje/przepisy i wiele innych smakowicie inspirujących dań! Przygotowanie tego dania zajmie Ci zaledwie 15 minut a resztę wykona już za Ciebie grill Big Green Egg.

Chlebek pita z żeberkami wieprzowymi Iberico

SKŁADNIKI

Żeberka

  • 1 kg kawałków żeberek Iberico (bez kości)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka curry madras w proszku
  • 1 łyżka wędzonej papryki w proszku (słodkiej)
  • 1 łyżka gruboziarnistej soli morskiej

GlazeGlazura

  • 2 łyżki sosu z czarnej fasoli i czosnku
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki syropu imbirowego

Do podania

  • ¼ ogórka
  • ¼ czerwonej hiszpańskiej papryczki chili
  • 1 cebulka dymka
  • 8 chlebków pita (lub zrób je sam)
  • 8 gałązek kolendry
WCZEŚNIEJSZE PRZYGOTOWANIE
  1. Rozpal węgiel drzewny w Big Green Egg razem z convEGGtorem, jednorazową tacą ociekową oraz rusztem ze stali nierdzewnej i rozgrzej do temperatury 140°C.
  2. W międzyczasie włóż żeberka do miski. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Skrop żeberka oliwą z oliwek i dobrze wymieszaj. Posyp papryką w proszku, curry, solą morską i czosnkiem i natrzyj żeberka przyprawami.
PRZYGOTOWANIE
  1. Ułóż żeberka na okrągłej perforowanej kratce (Perforated Cooking Grid), umieść na ruszcie i zamknij pokrywę EGGa. Żebra gotuj przez ok. 2 godziny.
  2. Wyjmij kratkę z żeberkami z EGGa i umieść je na tacy ociekowej. Podgrzej EGGa do 180ºC.
  3. Wymieszaj składniki na glazurę i posmaruj nią paluszki żebrowe. Umieść tacę ociekową na ruszcie i zamknij pokrywę EGGa. Gotuj żeberka jeszcze przez ok. 15 minut i posmaruj je jeszcze 2 lub 3 razy glazurą podczas gotowania. W międzyczasie, przed podaniem, pokrój ogórka w bardzo cienkie paski. Usuń łodygę i pestki z papryczki chili i pokrój cebulkę dymkę w cienkie krążki.
  4. Wyjmij żeberka z EGGa. Rozetnij bułeczki pita i umieść tam żeberka. Udekoruj paseczkami ogórka, papryczką chili, cebulką i gałązką kolendry.

WSKAZÓWKA

Jeśli sam zrobisz bułeczki pita według tego przepisu, będziesz mieć więcej bułeczek niż potrzeba do przepisu na żeberka. Pozostałe bułeczki pita zawiń i zachowaj na następny dzień lub przechowuj w zamrażarce. Możesz podgrzać bułki na EGGu lub w tosterze, kiedy chcesz ich użyć.

My już próbowaliśmy i gorąco polecamy!

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Informacja w nagłówku

Infolinia:

Telefon: 578 287 257

Email: sklep@naszogrodniczy.pl

więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium