naszogrodniczy.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Produkty
Opcje przeglądania

Dlaczego naszogrodniczy.pl?

Sprawdź naszą ofertę paszy Nutrena

Nasza rodzinna firma jest jeną liderów, jeśli chodzi o sprzedaż pasz Nutrena w Polsce. Działając blisko od 30 lat na rynku, wiemy że prawidłowe żywienie to podstawa w osiąganiu dobrych rezultatów hodowli. Próbowaliśmy wiele tańszych produktów, ale nasi klienci zdecydowanie pokazali nam, że cena nie jest jedynym wyznacznikiem na który warto zwracać uwagę. Wcześniej współpracowaliśmy z marką DOSSHE, która to została wykupiona przez Cargill, w tym momencie te produkty zostały zastąpione bardzo podobnymi paszami Nutrena, która również jest własnością tego dużego koncernu. 

A my dalej możemy sprzedawać produkty najwyższej jakości, dzięki czemu grono naszych odbiorców stale się powiększa. 

 

Pasza Kurka Naturka Nutrena - sklep internetowy

Z uwagi na rosnącą ilość zapytań, wprowadzamy pasze Nutrena również do naszego sklepu internetowego. Dzięki czemu teraz za kilkanaście złotych możesz mieć worek u siebie pod drzwiami w ciągu nawet 48h!

Jeżeli potrzebujesz większej ilości paszy, to zapraszamy do kontaktu mailowego [email protected] - przygotujemy wycenę palet paszy - transport przy większych zamówieniach powinien być darmowy ;)  

Hodowla kur

pasza dla kur Nutrena

Wszystko zaczyna się od dobrego żywienia zwierząt. Kurka naturka dla drobiu to rewelacyjna linia dla hodowli zagrodowej. Zadowoli wszystkich, którzy cenią sobie jakość i dbają, aby ich kury były zdrowe, a jajka najwyższej jakości. 

Coraz więcej osób docenia smak wiejskich jajek, a pasza dla kur niosek - kurka naturka, to karma, która dostarczy wszystkich potrzebnych składników odżywczych kurom z wolnego wybiegu.

zdrowe kury

Czy Twoje kury są zdrowe? Jeśli tak, to będą dość ruchliwymi zwierzętami z lśniącym i ładnym upierzeniu. Po tym najszybciej poznać zdrowie drobiu. Kolejnymi symptomami zdrowych ptaków to czyste oczy, czerwony grzebień i pełny dziób. Aby kury były w dobrej formie muszą mieć miejsce, do biegania, czy chodzenia - zbyt mała przestrzeń wpływa na stres i zmniejsza ilość zniesionych jaj. 

Bardzo częstymi symptomami problemów w kurniku jest zapalenie oczu u kur, które jest spowodowane zbyt wilgotną ściółką - czyli zbyt wysokim poziomem szkodliwego gazu - amoniaku. Kury reagują na to łzawieniem i czerwieniącymi się oczami. Jak pozbyć się problemów z oczami? Z pomocą przychodzi natura - napar rumiankowy i przemywanie nim oczu ptaków powinno dość szybko przynieść ulgę.

Problemu ze skorupkami jajek

Brak składników odżywczych powoduje osłabienie struktury skorupki. Zazwyczaj jest to rezultat niedoboru wapnia - głównego składnika budującego skorupki oraz witaminy D3 - czyli witaminy od której zależy wchłanianie wapnia. Gdy masz problem ze kruchymi skorupkami lub Twoje kury niszczą jajka dziobiąc je, to polecamy wprowadzić do żywienia kur kredę pastewną lub mieszanki wapniowo mineralne - np. sorbix.

Hodowla kurczaków

pasza dla kurczaków

W naszej ofercie znajdziesz również paszę dla kurczaków, piskląt, brojlerów oraz innego drobiu. Wszystkie produkty do hodowli przyjeżdżają do nas co tydzień wprost z fabryki, więc kupując u nas możesz mieć pewność, że kupujesz świeży towar, który nie zalega na magazynie - a to jest gwarancją zdrowej hodowli.

 

 

Charakterystyka działalności firmy Cargill właściciela marki Nutrena

Działalność firmy Cargill sięga wielu gałęzi przemysłu oferując klientom z całego świata usługi oraz produkty: spożywcze, rolne, finansowe i przemysłowe. Jej założenie datuje się na 1865 rok, a dziś oferta obejmuje produkty żywnościowe dla zwierząt, zboża i śruty, produkty dla przemysłu i farmacji, a także surowce i dodatki spożywcze. Pozostając firmą prywatną, spółka zatrudnia około 140 tysięcy pracowników w 65 krajach świata. W roku obrotowym 2012 przychody wyniosły niemal 134 mld USD.

Powstanie i rozwój firmy

Historię firmy rozpoczyna budowa pierwszego magazynu zbożowego w 1865 roku przez Williama Wallace’a Cargilla w Conover w stanie Iowa. Do ekspansji firmy przyczynił się rozwój kolei, która umożliwiła zbiór i przewożenie ziarna. Z czasem rozszerzył on swą działalność o kolejne świeżo zasiedlane zachodnie tereny USA, jak również o kolejne podmioty (m.in. ubezpieczenia, młyn zbożowe, wydobycie węgla, rolnictwo, nieruchomości). Wkrótce do kadry firmy dołączyło dwóch braci założyciela- Sam i James, a siedziba została przeniesiona do La Crosse w stanie Wisconsin. Razem z rozwojem sieci kolejowej, rosła również sieć elewatorów braci Cargill. Jednakże rozwój firmy przebiegał zbyt szybko w stosunku do zasobów pieniężnych, a zadłużenie wobec banków narastało. Po śmierci Williama Wallace’a w 1909 roku, firma pozostała w rękach jego zięcia, Johna MacMillana. Spadkobierca by uratować przedsiębiorstwo od bankructwa, zmuszony był do podjęcia szybkich działań. Przekonał on banki do powiększenia limitu kredytowego, co pozwoliło na przeprowadzenie koniecznych zmian. Działalność firmy została zredukowana do tej najbardziej dochodowej, czyli do handlu zbożem, ponadto ulepszono procedury księgowe, zapewniające kierownictwu lepszy obraz finansowej kondycji firmy. Po upływie sześciu lat firma mogła spłacić długi, co więcej znalazła się w sytuacji umożliwiającej jej dalszy rozwój. W kolejnych latach nastąpiło otwarcie firmy na rynki zewnętrzne. Pomimo kryzysu finansowego w latach 30. i 40. powstały nowe biura Cargill w Kanadzie, Argentynie i w Holandii. Jednocześnie przedsiębiorstwo wprowadziło szereg nowych rozwiązań technologicznych, jak nowy typ terminalu zbożowego czy budowa laboratorium ziarna. Nastąpiła dywersyfikacja działalności o produkcję pasz, przetwarzanie soi, produkcję nasion i olejów roślinnych. W latach pięćdziesiątych firma skupiła się na rozwoju systemu transportowego i elewatorów zbożowych, prowadząc dalszą ekspansję na rynki krajów europejskich. Ekspansja spowodowana była rosnącym zapotrzebowaniem na produkty firmy ze strony tych rynków. Sytuacja w firmie systematycznie się poprawiała, do tego stopnia, że w 1964 r. firma odnotowała sprzedaż w wysokości 2 mld USD, przy zatrudnieniu 5 tysięcy pracowników i  rozbudowie zakładów w Hiszpanii i Argentynie. Kolejne lata to kolejne działania dywersyfikacyjne oferty produktowej. Pod kierownictwem Whitney’a MacMillana, spółka rozszerzyła swoją działalność o przetwórstwo wołowiny, wieprzowiny i drobiu, produkcję stali, przetwórstwo owoców cytrusowych, handel ropą naftową, a także produkcję nawozów. Rozwój branży spożywczej pod koniec XX wieku wymusił również zmiany w firmie Cargill. Priorytetem stało się nawiązanie bliższych relacji z klientami, by móc lepiej dostosować swoje produkty i usługi do ich potrzeb. Dążenie do zdobycia pozycji wiodącego koncernu w branży spożywczej przyczyniło się do dalszego rozwoju poprzez inwestowanie w nowe technologie i stosowanie innowacji, takich jak sztuczne materiały wytwarzane z kukurydzy. W 1990 roku w 125 rocznicę istnienia, przedsiębiorstwa zależne oraz filie działały już w 57 krajach i zatrudniały blisko 55 tysięcy pracowników.

Głównym celem przedsiębiorstwa Cargill jest zaspokajanie światowych potrzeb.
W związku z tym, przedsiębiorstwo koncentruje swoje działania zarówno na wprowadzaniu nowoczesnych rozwiązań, jak i na zmniejszaniu kosztów społecznych i finansowych swojej działalności.

Cargill to obecnie największa w USA firma znajdująca się w całości w prywatnych rękach. Ten rolniczy gigant składa się z 75 pomniejszych spółek zatrudniających 143 tysięcy ludzi w 67 krajach. W 2013 roku przychód firmy wyniósł 134 mld dolarów. Forbes na swojej liście miliarderów zamieścił 14 członków klanu Cargill – więcej niż jakakolwiek rodzina
w historii.

Historia działalności firmy Cargill w Polsce

W latach 1960 – 1990 firmę Cargill znano w Polsce jako partnera w handlu zbożem, soją, śrutą sojową oraz sokiem jabłkowym. Początek działalności firmy w Polsce to rok 1991, wtedy zarejestrowano ją jako inwestora amerykańskiego, z biurem w Warszawie, którego głównym celem było badanie rynku i poszukiwanie możliwości inwestycyjnych. Dziś Cargill zatrudnia w Polsce około 1650 osób w 20 miejscach Polski, m.in. w Białymstoku, Bieganowie, Brzozowie, Dobrzelinie, Jarosławiu, Kaliszu, Kiszkowie, Krzemieniewie, Krzepicach, Osnowie, Pruszczu Gdańskim, Ropczycach, Siedlcach, Sierpcu, Skokowej, Świeciu, Tworogu, Ujeździe, Warszawie i Wrocławiu.

[opracowanie własne na podstawie danych uzyskanych z firmy Cargill].

Żywienie zwierząt

Pierwszą istotną inwestycją Cargilla w Polsce była modernizacja wytwórni pasz w Sierpcu w 1992 roku. W kolejnych latach wybudowane bądź modernizowane zostały wytwórnie pasz w następujących lokalizacjach: Siedlce (1995 rok), Krzemieniewo (1997 rok), Ropczyce (1997 rok), Pruszcz Gdański (1998 rok) oraz Krzepice (2000 rok).
W październiku 2000 roku wytwórnia w Krzepicach została powiększona o zakład produkcji karm dla psów i kotów. W 2007 roku, w związku z nabyciem spółki LNB, portfel produktów oferowanych przez firmę Cargill powiększył się o premiksy- dodatki mineralno-witaminowe, wykorzystywane przez hodowców i producentów pasz do produkcji pasz pełnoporcjowych. Cargill w 2011 roku przejął również globalną firmę działającą w branży żywienia zwierząt- Provimi. 

 
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium