Pieprz czerwony
Opis
Czerwony pieprz w ziarnach
Ziarna pieprzu czerwonego pokryte są kruchą różową skórką otaczającą twarde, nieregularne ziarno, znacznie mniejsze niż cały owoc. Jest słodko-gorzki w smaku i zdecydowanie łagodniejszy od czarnego. Dodawać go można niemal do wszystkich pieczeni, marynat i sosów, a także potraw z białego i żółtego sera. Już niewielka szczypta tej przyprawy ożywia smak potraw, dzięki czemu zyskują one pełnię smaku.
Działanie zdrowotne
Wyróżnia się dużą zawartością kapsaicyny, związku o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwzakrzepowych. Pomaga obniżyć poziom cholesterolu i trójglicerydów. Mówiąc krótko, ochrania serce i wzmacnia układ odpornościowy.
Masa netto: 25g
Kraj pochodzenia: Brazylia
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.