Pieprz cayenne
Opis
Pieprz cayenne
Można nim posypać zupy i przekąski. Może być spożywany z gotowanymi jajkami, a także dodawany do omletów i sufletów. Sprawdza się jako dodatek do mięs pieczonych, z grilla, smażonych lub duszonych. Posypuje się nim boczek przed smażeniem i używa w panierce do smażonego kurczaka, ryb i warzyw. Dodaje pikanterii do gulaszu, zapiekanek i sosów, zwłaszcza serowych, grillowych.
Właściwości zdrowotne
Posiada właściwości lecznicze. Powoduje pobudzenie organizmu i rozgranie. Dzięki czemu przyspiesza spalanie kalorii. Wprowadzenie do diety pieprzu cayenne wywołuje mniszy apetyty na tłuste, słodkie i słone dania.
Masa netto: 40g
Kraj pochodzenia: Indie
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.